Tsnami beeld - landscape.png
 
 

De noodlottigheid
van de natuur

Op tweede kerstdag 2004 werden in Azië en Afrika 400.000 mensen wakker van wie het leven die dag voorgoed zou veranderen. Onder een stralend blauwe hemel begonnen werklui hun werkdag en gingen toeristen languit aan paradijselijke stranden liggen. Maar door een collisie van tektonische platen in de Indische Oceaan ontstond die morgen een zeebeving van 8,9 op de schaal van Richter - de zwaarste sinds 1960. De beving bracht een torenhoge golf teweeg, die genadeloos hele kuststeden van de kaart veegde, 300.000 mensen doodde, en nog eens 100.000 gewonden maakte - en daarbij geen onderscheid maakte tussen rijk of arm, blank of zwart, gelovig of atheïst.

Tabula Rasa

Met Tsunami vertelt DrumSpirit het verhaal van een allesverwoestende golf. Het percussie-ensemble uit Dadizele (België) is hét Europese merk voor percussie en performance. Internationaal staat DrumSpirit bekend om zijn impactvolle themashows en entertainende straatprogramma Drumline XL.

Met een op maat geschreven soundtrack en vooruitstrevende choreografie portretteert Tsunami de verschillende scènes van een natuurramp. Een meedogenloze moedergolf en al even vernielende nagolven breken familiebanden, scheiden geliefden, maken kinderen tot wees. Doden worden begraven, vermisten wier stoffelijke overschotten nooit worden teruggevonden, worden herdacht.

Maar wanneer uit het slijk weer bloemen beginnen te groeien, beseffen de overlevenden dat het leven verder moet. Het verwoestende water creëert tegelijk een tabula rasa, een schone lei. De tragedie roept op tot humanitaire hulp en samenwerking om als team de samenleving herop te bouwen.

 

DrumSpirit debuteert zijn nieuwe show eind februari in Almere (NL). Op zaterdag 12 maart organiseert het ensemble een showcase in zijn thuisbasis te Dadizele. Surf naar www.drumspirit.be of volg DrumSpirit op Facebook voor meer informatie.

Show creators:

  • Artistic director: Maarten Deschacht
  • Battery arranger: Thomas Claesen
  • Visual designer: David Dewyn
  • Graphic designer: Giovanni Maes